Digitale thermo-hygrometer, wit

14,20 €

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Levertijd: 2-3 werkdagen

Beschikbaar, weinig voorraad

 
  • Kleur: wit





Art.Nr. 364747


Selecteer het juiste product uit de productvarianten

Productbeschrijving

Digitale thermo-hygrometer, wit

Voordelen:
• Voor het meten van binnentemperatuur en vochtigheid
• Klimaatcomfortdisplay voor 4 toepassingsgebieden: kamerklimaat, muziekinstrumenten, schildpad terrarium en humidor
• Max-min-functie
• Klein en compact
• Met montagemagneet en standaard

Met deze praktische kleine thermo-hygrometer kun je gemakkelijk de temperatuur en luchtvochtigheid in de gaten houden en indien nodig aanpassen. Met een druk op de knop worden de maximale en minimale waarden opgeslagen en weergegeven.

De thermo-hygrometer plakt op metalen oppervlakken met twee kleine magneten aan de achterkant. Wil je het toestel opstellen, dan wordt de uitklapbare standaard gebruikt.

Het klimaatcomfortdisplay classificeert het comfortniveau van de momenteel gemeten temperatuur en vochtigheid: Een lachende smiley geeft aan wanneer de klimaatomstandigheden optimaal zijn. Een neutraal of verdrietig gezicht duidt op respectievelijk matige of slechte omstandigheden.
U kunt kiezen uit vier verschillende toepassingsgebieden voor de thermo-hygrometer: kamerklimaat, muziekinstrumenten, schildpad terrarium en humidor.

Binnenklimaat: Of we ons binnen goed en comfortabel voelen, hangt voor een groot deel af van de kwaliteit van de lucht in de kamer. Het regelen van de binnentemperatuur en luchtvochtigheid door gerichte verwarming en ventilatie zorgt voor een comfortabele en gezonde leefomgeving en bespaart zelfs op stookkosten. Een kamertemperatuur van 19 - 25 °C en een relatieve luchtvochtigheid van 40 - 60 % wordt door de meeste mensen als aangenaam ervaren en minimaliseert gezondheidsrisico's.

Muziekinstrumenten: Houten muziekinstrumenten zoals piano's, violen en gitaren zijn gevoelig voor klimatologische omstandigheden. Hout is een hygroscopisch materiaal; bij een hoge luchtvochtigheid wordt vocht opgenomen en kunnen voorwerpen vervormen. Als de omringende lucht te droog is, wordt vocht onttrokken en ontstaan er scheuren. De optimale klimaatomstandigheden voor veel muziekinstrumenten zijn 18 - 24°C en 45 - 55% relatieve vochtigheid. Controleer a.u.b. of deze waarden ook voor uw eigen instrument kloppen.
Belangrijk bij het opbergen van muziekinstrumenten: De klimatologische omstandigheden moeten zo constant mogelijk blijven. Houd de opgeslagen hoge en lage waarden in de gaten en vermijd scherpe schommelingen in temperatuur en vochtigheid.

Schildpadden: Als koudbloedige dieren zijn schildpadden die in het terrarium worden gehouden afhankelijk van voldoende warmtebronnen. Te droge omstandigheden houden ziektes in de hand en kan leiden tot uitdroging. De omstandigheden voor de "schildpad"-modus komen overeen met de ideale omstandigheden van een Europese schildpad. In de activiteit fase zijn 25 - 32 °C en 45 - 65% relatieve vochtigheid optimaal. Zorg ervoor dat u informeert of uw schildpadsoort mogelijk andere huisvestingsomstandigheden nodig heeft.

Humidor: Een hoge luchtvochtigheid is essentieel voor de houdbaarheid van sigaren. Daarom worden sigaren bewaard in een speciale doos met een geïntegreerd bevochtigingssysteem, de humidor. Bij 65 - 75% relatieve vochtigheid en 18 - 22 ° C behouden de meeste soorten sigaren hun volle aroma en kunnen ze jarenlang worden bewaard.


TECHNISCHE SPECIFICATIES:
• Leveringsomvang: thermo-hygrometer, gebruiksaanwijzing
• Meetbereik: Temperatuur : -10...+60°C
• Meetbereik vochtigheid: 10...99%
• Materiaal: kunststof
• Montage: Voor hangend of staand
• Voeding: Batterijen (niet meegeleverd) 1 x 1.5V AAA (direct bestellen onder referentie 2625010)
• Afmetingen: (L) 55 x (B) 15 x (H) 40 mm
• Gewicht: 21gr.


Wat heeft de relatieve luchtvochtigheid in huis te maken met energiebesparing?

Als de luchtvochtigheid boven het ideale bereik van 40-60% ligt, kan de temperatuur in uw vier muren aanzienlijk lager lijken dan het in werkelijkheid is en kunt u het koud krijgen. Dit betekent op zijn beurt dat je de neiging hebt om de verwarming hoger te zetten en dat betekent onnodige uitgaven voor geld en energie.

Dat kun je jezelf heel gemakkelijk besparen: met behulp van een technisch apparaat, de thermo-hygrometer. Hij meet de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid in de ruimte en waarschuwt je als er iets aan de hand is.

Trouwens: De thermo-hygrometer voorkomt ook goed schimmel, die zich bij een te hoge luchtvochtigheid op de muren kan vormen.
Merk TFA Dostmann
Artikelnaam Thermo-, Hygrometer
Materiaal Kunststof
Kleur wit
Anwendung Binnentemperatuur & luchtvochtigheid
Buitenmaat lengte 55.00
Buitenmaat breedte mm 15.00
Buitenmaat hoogte mm 40.00

Product variaties


Meer product informatie

Artikelnummer Artikel Kleur Lengte in mm Breedte in mm Hoogte/Diepte in mm prijs
364747 Thermo-, Hygrometer wit 55.00 15.00 40.00 14,20 € *

Meer producten

364746 Thermo-, Hygrometer Zwart 55.00 15.00 40.00 14,20 € * Naar product

* incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Back to Top