Boek Ein Jahrhundert Armbanduhren 1900-2000

49,90 €

incl. 9 % BTW excl. Verzendkosten

Levertijd: 2-3 werkdagen

Genoeg voorraad



Art.Nr. 362806


Productbeschrijving

Boek Ein Jahrhundert Armbanduhren 1900-2000

Een eeuw polshorloges (1900-2000) vanuit het perspectief van een Berlijnse meester horlogemaker en gespecialiseerde horlogemaker leraar Alwin Schütze.
Een overzicht voor professionals, een naslagwerk voor verzamelaars en een leerboek voor leerlingen.

In dit boek beschrijft de ervaren meester horlogemaker Alwin Schütze de ontwikkeling van het polshorloge met bijzondere aandacht voor "volkshorloges" die door de meerderheid van de bevolking worden gedragen. Technologisch geavanceerde speciale specificaties uit de luxe sector worden genoemd, maar zijn niet de maatstaf van het boek.

Aan het begin van de 20e eeuw was het polshorloge verplicht of misschien zelfs gedwongen door maatschappelijke en technische ontwikkelingen. Om dit begrijpelijk te maken, voegde Schütze aan het begin van elk decennium een overzicht van politieke en culturele ontwikkelingen toe, evenals goederenprijzen, lonen en pensioenen. Daarna volgt een overzicht van de bedrijfsontwikkelingen in die tijd, gevolgd door vele individuele beschrijvingen. Zo is deze uitwerking tegelijk een geschiedenisboek van de horlogetechniek, maar ook van de samenleving waarin het polshorloge zich in de loop van deze eeuw heeft verspreid.

In de 20e eeuw groeide de kleinschalige horlogefabricage snel uit tot industrieën die lange tijd afhankelijk bleven van de traditionele handel van de horlogemaker als verlengde werkbank en later als servicevakman totdat ze afgewerkte producten produceerden voor een internationale markt waarvan de verkoopprijs vandaag komt overeen met een paar minuten werktijd in een servicewerkplaats. Een nieuw horloge, vaak met betere gebruikskenmerken, werd goedkoper dan een traditioneel ambachtelijk servies. Bijgevolg was de ontwikkeling van het polshorloge direct gekoppeld aan de potentiële prestaties van lokale horlogemakers. Ook worden hun prestaties en veranderingen binnen hun vak beschreven.

Omdat het vanzelfsprekend werd om gebruik te maken van de informatiemogelijkheden van internet, zette Schütze alle termen die betrekking hebben op horlogefabrikanten of belangrijke persoonlijkheden in vet cursief, zodat de geïnteresseerde lezer wordt verzocht meer informatie op internet in te winnen.

Vanuit Schütze's 50 jaar professionele ervaring zijn er veel gedachten en benaderingen om de ontwikkeling te begrijpen die op zo'n persoonlijke manier ongebruikelijk zijn. Op deze manier maakt hij het mogelijk om de geschiedenis te begrijpen die hij zelf heeft meegemaakt en die hem door collega's is overgebracht op een zowel unieke als buitengewoon verhelderende manier.

Zijn enthousiasme voor de ontwikkeling van horloges is aanstekelijk, evenals zijn vertrouwen in de verdere ontwikkeling van zijn horlogemakersvak.

Een hartstochtelijk pleidooi voor horloges en het uurwerkenvak, een geweldige geschiedenis en leerboek, in de samenvatting van een eeuw stijlbepalend en krachtig.

• Stand 2013.
• Herdruk Berlijn 2022
• 300 pagina's, waarvan ongeveer 500 voornamelijk gekleurde illustraties en uitleg
• DIN A4-formaat, harde kaft
Artikelnaam Ein Jahrhundert Armbanduhren 1900-2000
Besonderheit 500 afbeeldingen
Inhoud 300.00
Maateenheid-inhoud Pagina's

Meer product informatie

Artikelnummer Inhoud Artikelnaam prijs
362806 300.00 Pagina's Ein Jahrhundert Armbanduhren 1900-2000 49,90 € *

* incl. 9 % BTW excl. Verzendkosten

Back to Top