Boek: Die Werkstattarbeit des Uhrmachers

14,99 €

incl. 9 % BTW excl. Verzendkosten

Levertijd: 2-3 werkdagen

Beschikbaar, weinig voorraadArt.Nr. 359720


Productbeschrijving

Boek: Die Werkstattarbeit des Uhrmachers

Ervaring en observaties uit de praktijk! Door Richard Rothmann, oprichter van DUGENA

• Voor meester horlogemakers, leerling horlogemakers en horlogeliefhebbers
• Specialistisch boek en naslagwerk voor liefhebbers van mechanische horloges
• Een stukje hedendaagse geschiedenis
• Eigentijds trainingsmateriaal voor de horlogeindustrie

In deze herdruk uit 1936 legt Richard Rothmann, een van de meest invloedrijke Duitse horlogemakers aan het begin van de 20e eeuw, vakkundig en levendig alle technische en handmatige vereisten uit die aan horlogemakers van hun tijd werden gesteld.

Advies en richtlijnen voor het dagelijkse werk worden gepresenteerd en uitgelegd, van het ontwerp van de werkplek tot speciale reparaties en het onderhoud van horloges.

Een prachtig stukje hedendaagse geschiedenis en niet in de laatste plaats een naslagwerk en schatkamer voor alle vrienden en liefhebbers van mechanische horloges.

De persoon:
Onder leiding van Richard Rothmann richtten de leden van "Union Horlogère" in Eisenach in 1917 een Duitse coöperatie op, de Alpina Deutsche Uhrmacher Genossenschaft e. G. m. B. H. (ADUG). De huidige DUGENA schrijft ook dat de gebroeders Rothmann samen met Wilhelm Ulrich betrokken waren bij de oprichting van ADUG. Kwaliteitshorloges voor de algemene bevolking, in tegenstelling tot de exclusieve producten van Zwitserse afkomst, waren een prioriteit. Met dit credo werd het assortiment al in de jaren '20 uitgebreid en gevestigde modelseries als "Festa" of "Tresor". Het nieuws over de aantrekkelijke prijs/prestatieverhouding ging snel rond en vond een brede klantenkring. In 1942 werd Alpina uiteindelijk omgedoopt tot DUGENA (Deutsche Uhrmacher-Genossenschaft Alpina) in Berlijn.
Artikelnaam Boek: Die Werkstattarbeit des Uhrmachers
Bijzonderheid Werkplaats
Inhalt 88.00
Maateenheid-inhoud Pagina's

Meer product informatie

Artikelnummer Inhalt Artikel prijs
359720 88.00 Pagina's Boek: Die Werkstattarbeit des Uhrmachers 14,99 € *

* incl. 9 % BTW excl. Verzendkosten

Back to Top