Nieuw
Boek: Die Drehbank für Uhrmacher

Boek: Die Drehbank für Uhrmacher

39,90 €

incl. 9 % BTW excl. Verzendkosten

Levertijd: 2-3 werkdagen

Genoeg voorraadArt.Nr. 366319


Productbeschrijving

Boek: Die Drehbank für Uhrmacher

Die Drehbank für Uhrmacher – Ihr Gebrauch und Missbrauch
De draaibank van de horlogemaker - het gebruik en misbruik ervan

Een studie van de Amerikaanse draaibank in zijn verschillende vormen verleden en heden, hun constructie en correct gebruik

Auteur: WARD L.GOODRICH
Duitse eerste editie als vertaling van het Amerikaanse origineel door Ward L. Goodrich: Watchmakers' Lathe, Hazlitt & Walker, Chicago 1903. Berlijn 2023 op 232 pagina's met talloze illustraties en extra cataloguspagina's (Flume, Jacob)

Formaat DIN A5, harde kaft

Dus waarom nog een boek over het onderwerp "horlogemakers aan de draaibank"?

Dit is absoluut terecht, omdat dit boek veel van de oorsprongen van de horlogemakersdraaibank presenteert die 120 jaar teruggaan. Dus je kunt eindelijk zien waarom b.v.. de spantang ook wel Amerikaanse spantang wordt genoemd. Dit boek zal een waardevolle aanwinst zijn voor iedereen die met de draaibank werkt, vooral de oude. Het is een ideale aanvulling op het boek "Der Uhrmacher an der Drehbank" (onze referentie 345832). Ook al wordt er tegenwoordig technologisch veel anders beoordeeld, er zijn nog steeds veel goede suggesties en veel componenten van oude draaibanken en hun werkwijzen.

Verder moet worden opgemerkt dat dit boek is aangevuld met enkele relevante pagina's uit de Georg Jacob-catalogus (1911) en de Flume-catalogus (1911).

Het boek van Goodrich is werkelijk een uitstekende aanvulling op het boek "The Watchmaker at the Lathe" van onze uitgeverij en mag niet ontbreken bij iedereen die met de horlogemakersdraaibank werkt.
Artikelnaam Boek: Die Drehbank für Uhrmacher
Bijzonderheid Werkplaats
Inhoud 232.00
Maateenheid-inhoud Pagina's

Meer product informatie

Artikelnummer Inhoud Artikel prijs
366319 232.00 Pagina's Boek: Die Drehbank für Uhrmacher 39,90 € *

* incl. 9 % BTW excl. Verzendkosten

Back to Top