Boek: Bücher binden und reparieren von Klaus-P. Lührs

17,00 €

incl. 9 % BTW excl. Verzendkosten

Levertijd: 2 weken

Momenteel niet voorradig. Het product staat reeds in bestelling

Laat me weten wanneer het artikel weer beschikbaar is.


Art.Nr. 363058


Productbeschrijving

Boek: Bücher binden und reparieren von Klaus-P. Lührs

Ontwerp je eigen boek en repareer oude favorieten

Draad stikken is niet alleen een klassieke handwerktechniek, het is ook de boek bindtechniek die jong en oud blijft bekoren en mensen blijft inspireren om hun eigen boeken in te binden. Of het nu een liedboek, dagboek, poëziealbum of een zelfgeschreven roman is, je eigen boek inbinden is even spannend als vermakelijk.

Het boek Boeken binden en repareren beschrijft de benodigde gereedschappen voor het boekbinden en toont elk van de benodigde technieken stap voor stap in woord en beeld. Daarnaast bevat het een hoofdstuk waarin wordt beschreven hoe u beschadigde boeken kunt repareren en herstellen.


Welke boekenliefhebber droomt er niet van om zijn eigen boeken te ontwerpen of oude favorieten een nieuwe glans te geven? Of het nu een notitieboekje of een roman is, creatief expert Klaus-Peter Lührs legt uit hoe het in goed onderbouwde stappen kan!

Iedereen die boeken bezit en ervan houdt, heeft ook boeken die in de loop van de tijd zo vaak zijn gebruikt dat ze er niet meer als nieuw uitzien. De kaft is beschadigd, pagina's zijn gekreukt of gescheurd, de rug is gebroken of vertoont geen bijzonder mooie gebruikssporen...

En omdat een boek een waardevol object is, soms ook een heel waardevol aandenken of antiek, moet het vanzelfsprekend zijn dat het in een goede bruikbare staat wordt teruggebracht. Dit is allemaal mogelijk, de enige vraag is "hoe". Moet het boek geconserveerd, gerepareerd of gerestaureerd worden? Aangezien elk van deze verschillende hoeveelheden tijd en geld vereist, moet deze beslissing eerst worden genomen.

Voor een boek dat niet zo waardevol is, is conservering aan te raden. Het is optisch gereviseerd, d.w.z. schoongemaakt en gecontroleerd op fouten. Hieronder valt ook het inlijmen van uitgescheurde pagina's, het gladstrijken van vouwen, etc.

Een reparatie is handig als bijvoorbeeld de rug van het boek beschadigd is en het risico bestaat dat het boek uit elkaar valt. Het kan zinvol zijn om ook de boekomslag te vernieuwen. Dit zou de stabiliteit en daarmee de samenhang van het boek als geheel ten goede komen.

Een boekrestauratie is niet alleen het beste voor optische verbetering, maar ook voor praktisch gebruik. Bij een restauratie wordt de originele staat van het boek weer in de oude staat hersteld. Hiervoor geldt een belangrijk principe: het boek wordt zoveel mogelijk hersteld met dezelfde materialen waarvan het gemaakt is, namelijk met papier, karton, lijm, gaas...
De bevindingen van de afgelopen decennia hebben geleid tot een toepassingsritueel dat rekening houdt met iets heel belangrijks: een dergelijke restauratie wordt zo uitgevoerd dat het op elk moment kan worden herhaald, dat wil zeggen dat het opnieuw kan worden uitgevoerd. Om deze reden wordt het boek eerst gedemonteerd in zijn originele onderdelen en vervolgens weer in elkaar gezet volgens deze methode.

Voor dit handwerk heb je een aantal gereedschappen en hulpmiddelen nodig, waarvan de meeste al in je huishouden aanwezig zijn.


DE BESTE INSTRUCTIES VOOR ONZE GEWELDIGE BOEKBINDSET, REFERENTIE 361872
In de Duitse taal geschreven.

Circa 80 pagina's, veel illustraties in kleur
Artikelnaam Boek: Bücher binden und reparieren von Klaus-P. Lührs
Besonderheit veel illustraties in kleur
Inhoud 80.00
Maateenheid-inhoud Pagina's

Meer product informatie

Artikelnummer Inhoud Artikelnaam prijs
363058 80.00 Pagina's Boek: Bücher binden und reparieren von Klaus-P. Lührs 17,00 € *

* incl. 9 % BTW excl. Verzendkosten

Back to Top