Wijzer gesorteerd op vorm

Wijzer gesorteerd op vorm

Tips voor inbouw

De aangegeven maat is die van de minuut-/ uurwijzer, gemeten van middengat tot de punt van de wijzer.
De lengte van de wijzer wordt gewoonlijk zo gekozen, dat de punt van de minuutwijzer tot de buitenste rand van de cijfers reikt. Mocht een passende lengte niet beschikbaar zijn, dan is het aan te bevelen een langere te kiezen en die korter te maken.
Bij de montage van de wijzers is het belangrijk dat de uurwijzer ver genoeg op de uurradbus wordt gedrukt. Hiermee wordt voorkomen dat de uurwijzer de minuutwijzer raakt. Deze ruimte is met name belangrijk bij wijzers met tegengewicht.
De wijzerbussen worden met zeer grote nauwkeurigheid gemaakt. Toch kunnen er nog kleine verschillen zijn met de maat. Nooit de wijzer met geweld op de bus drukken. Zou de uurwijzerbus iets te klein zijn, dan is opboren of opruimen noodzakelijk. Is het gat van de bus iets te groot, dan is het indrukken van deze bus met een vlakke tang zeer eenvoudig.
Bij bijzondere/zware wijzers (b.v. staal en messing wijzers met een lengte van meer dan 110 mm) is het aan te bevelen de robuuste uurwerken "WK", "GK" of "FT". Onze veer-ketting a snaaruurwerken kunnen zonder probleem met alle wijzers gebruikt worden uit de desbetreffende kolom.
Het lakken van wijzers kan met de wijzerlak eenvoudig gedaan worden.
Een goudkleurige secondenwijzer is bij alle batterij- en synchroonwerken met sekonde inrichting bijgevoegd, en bij de prijs inbegrepen. Seconden-wijzers in speciale lengten en kleur vindt u op "Seconden-wijzers".

meer categorieën

Wijzerlak

Wijzerlak

Toon alle varianten van dit product

vanaf 3,50 €*

1,95 € per 10 ml

Wijzerlak

Wijzerlak

vanaf 3,50 €*

1,95 € per 10 ml

Zowel wijzers als cijfersets kunnen met deze gebruiksklare kunstharslak op waterbasis eenvoudig worden gelakt. Dekt uitstekend en droogt...

Naar artikel
Back to Top