Productbeschrijving

Herdruk: Flume jubileum catalogus 1887-1912 Deel I en II

De Bijbel voor de uurwerkmaker nu als hoogwaardig luxueuze herdruk. De FLUME JUBILEUMCATALOGUS VAN 1912 ter ere van het 25 jarige bestaan van de firma Rudolf Flume.
Als de catalogus in 1912 verschijnt, was dat een wereld sensatie: nog nooit daarvoor was er een zo’n wereldwijd omvattend werk (incl. categoriseerde bladzijden) aan producten voor uurwerkmaker en goudsmeden, met meer dan 1100 bladzijden verschenen. Werkelijk alles voor de professionele vakman wat maar nodig kan zijn- van uitdamp-schalen tot tinsoldeer, van papierrolhouder tot zinkvijlen.

Het werk is ,, op een bijzonder rijkelijk wijze geïllustreerd, om een ieder inzicht van elk in het boek staande product te verschaffen” schreef firma oprichter Rudolf Flume in zijn voorwoord. Het is hem gelukt ,, de catalogus, die veelvuldig zeer geprezen werd op beurzen was tientallen jaren in werkplaatsen aanwezig ” Tot minstens 1937 toen de volgende uitgave verscheen.
Op grond van zijn volledige diversiteit geldt deze catalogus noch heden ten dagen voor vele uurwerkmakers, goudsmeden en verzamelaars als zijnde een schatkist aan informatie. Zoals over producten en vroegere fa-brikanten, maar ook wat tot op heden er nog is, actueel is en nog steeds aangeboden wordt zoals in bijv. in de Hobby Klok catalogus.
De hoogwaardige herdruk is ontstaan in samenwerking met de Berlijnse specialist voor historische uurwerkboeken, Michael Stern. En hij is opge-nomen in de Duitse nationale bibliotheek.
1148 pagina’s, talrijke afbeeldingen, harde kaft.
Maateenheid-inhoud Pagina's
Inhoud 1148.00
Artikelnaam Flume jubileum catalogus 1887-1912
Besonderheit Een mooie herdruk van 1912

Meer product informatie

Artikelnummer Inhoud Artikelnaam prijs
342965 1148.00 Pagina's Flume jubileum catalogus 1887-1912 99,80 € *

* incl. 9 % BTW excl. Verzendkosten

Back to Top